• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۹۰۷۹۲
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۵
بین الملل » اروپا

رویارویی اروپا با آمریکا بر سر گرینلند 

سران اروپا در پی اقدام آمریکا در وضع تعرفه بر کالا‌های کشور‌های اروپایی که با اشغال گرینلند مخالفت کرده‌اند در حال بررسی طرحی‌اند که در اقدامی تلافی جویانه بر ۹۳ میلیارد یورو کالای آمریکایی، تعرفه وضع و فعالیت شرکت‌های آمریکایی را در اروپا محدود کنند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، اروپاییان که خود را متحد طبیعی آمریکا می‌دانند، با سکوت یا همراهی، نشان دادند همواره حامی جنگ‌های آمریکا، از جمله جنگ افروزی‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهور فعلی آمریکا بوده‌اند. دولتمردان اروپایی معمولا در برابر سیاست‌های دونالد ترامپ، حتی اگر مخالف باشند، به نحوی کنار می‌آیند، اما هنگامیکه دونالد ترامپ گفت: حتی اگر لازم باشد، با زور، گرینلند را اشغال خواهد کرد ظاهرا اروپایی‌ها تکان خورده‌اند. ترامپ در برابر دوربین‌های تلویزیونی آشکارا گفت: ما به گرینلند نیاز داریم. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

اروپایی‌ها که همواره به تجاوز گری‌های آمریکا با همراهی یا سکوت و لبخند واکنش نشان دادند، حالا خیز امریکا برای تصاحب گرینلند لبخند دیپلماتیک را از چهره دولتمردان اروپایی محو کرده است.

جهان در سال جدید میلادی، با تجاوز گری‌ها و نفتکش ربایی‌های آمریکا، وارد دور جدید بی نظمی و نقض قوانین بین الملل شده است. حالا ترامپ، با دروغ‌هایی که مدام می‌سازد، حتی متحدان خود را نیز تهدید می‌کند.

ترامپ در تکرار مواضعش گفته همین الان، گرینلند پر از کشتی‌های چینی و روسی است. ما برای امنیت ملی خودمان باید گرینلند را در اختیار داشته باشیم.

نخست وزیر انگلیس که زیر فشار است تا علیه جنگ‌ها و تهدید‌های دونالد ترامپ، دستکم سخن بگوید، فعلا طرفینی را که معلوم نیست چه کسانی‌اند، به خویشتنداری دعوت می‌کند. سکوت استارمر در این موارد، مورد اعتراض شماری از مردم است.

یک شهروند انگلیسی گفت: استارمر در برابر رژیم آمریکا و اقدامات غیر قانونی او وا داده است. نمی‌دانم از ترسش است یا منافع شخصی. در هر حال از کار‌های این دو نفر ما سر در نمی‌آوریم.

شماری از دولت‌های اروپایی پس از تجاوز آمریکا به ونزوئلا، اکنون نگرانند که هدف بعدی رژیم آمریکا، اروپا باشد.

پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا در واکنش به زورگویی‌های آمریکا گفت: هرگونه تهدید علیه حاکمیت کشور‌های اروپایی، از جمله دانمارک مردود است. ما در برابر نقض قوانین بین المللی، که مدام هم دارد افزایش می‌یابد، ساکت نخواهیم ماند.

واکنش نخست وزیر دانمارک به تهدید آمریکا، تهدید متقابل بود.

مت فریدریکسن، نخست وزیر دانمارک گفت: رئیس جمهور آمریکا زمانی که می‌گوید گرینلند را می‌خواهد، باید جدی گرفته شود. ما اشکارا می‌گوییم اگر دولت آمریکا به یک کشور عضو ناتو، حمله نظامی کند، همه همکاری‌ها از جمله عضویت ما در این سازمان متوقف خواهد شد.

گرینلند از سال ۱۷۲۱ میلادی، یعنی مدت‌ها پیش از این که حتی ایالات متحده آمریکا ایجاد شود، متعلق به دانمارک بوده است.

به گفته صاحب نظران، گرینلند به عنوان بزرگ‌ترین جزیره جهان، همچون دیگر مناطق مورد علاقه آمریکا، مثلا اوکراین، غرب آسیا و ونزوئلا هم از نظر راهبردی، جای مهمی است و هم سرشار از منابع طبیعی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شکست چادرملوی اردکان در انزلی مقابل ملوان
رایزنی برای تاسیس مدرسه سوارکاری در تهران
برف روبی بیش از ۳۷۰۰‌ کیلومتر از محورهای مواصلاتی آذربایجان غربی
برپایی کارگاه ارتقای مهارت‌های ارتباطی و مدیریت هیجان در آباده
ثبت‌نام آزمون قرآنی «فجر ۲» تا ۲۲ بهمن ادامه دارد
آمادگی سیستان و بلوچستان برای برگزاری رویداد رسانه‌ای ایران جان
پرداخت کامل پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴
شادمانی مردم از بارش رحمت الهی درآذربایجان غربی
برگزاری همایش زنده نامان در تبریز
کاهش دما از فردا در استان همدان
عارف: ناترازی‌ها با اتکاء به علم و فناوری حل شوند
اقامه نماز جمعه در همه شهرستان‌های گیلان
بازگشت ملوان به مسیر برد با شکست چادرملو
ایران جان فرصتی برای تبادلات عمیق فرهنگی
آغاز به کار هیأت اندیشه‌ورز زنان و خانواده در کرمان
بهره‌برداری و کلنگ‌زنی دو طرح بزرگ صنعتی و انرژی
حمله تروریستی به جایگاه سوخت در قزوین؛ هفت مدافع امنیت به شهادت رسیدند  
رونمایی از دستاورد‌های دارویی ایران؛ بزودی
مردم ایران در زمین دشمنان بازی نخواهند کرد
سهام همشهری و شهروند در مسیر عرضه در بازار سرمایه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
استان یزد بارانی ‌می‌شود
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)